x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka z figami

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy INKA klasyczna
  • 500 ml mleka kokosowego
  • łyżeczka syropu z marakuji
  • 70 g fig suszonych

Przygotowanie

Suszone figi przekładamy do miseczki, następnie zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 15-20 min. Gdy figi lekko spęcznieją i zmiękną miksujemy je wraz z wodą, w której się moczyły, aż do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na bok.
Do kielicha blendera wlewamy mleko, dolewamy syrop z marakuji, dodajemy kawę INKA. Całość miksujemy.
Na dno wysokich szklanek wlewamy uprzednio przygotowany mus z fig, następnie dolewamy przygotowaną kawę.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się