x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka żurawinowa

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 50 g świeżej żurawiny
  • 6 łyżeczek ksylitolu
  • 70 ml wody
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 płaskie łyżeczki Inki
  • 400 ml mleka ryżowego (lub innego)

Przygotowanie

Umyj żurawinę, posiekaj lub poszatkuj w blenderze i wsyp do rondelka razem z cukrem, wodą i szczyptą soli. Zagotuj. Mieszaj dopóki cukier się nie rozpuści. Gotuj na średnim ogniu, aż trochę zgęstnieje (około 10 minut). Dodaj cytrynę.
Do rondelka z żurawiną wlej mleko, podgrzej i dokładnie wymieszaj. Wsyp 2 płaskie łyżeczki inki i znów wymieszaj. Napełnij kawą 2 kubki.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się