menu

Materiały Prasowe

do pobrania:

16 listopada 2016

Kawa zbożowa na dobry początek dnia

Zachęcamy do zapoznania się z bardzo ciekawym artykułem na temat kawy zbożowej oraz jej niewątpliwych walorów. Miłej lektury! Źródło: vumag.pl/styl-zycia Przeczytaj całość.

25 października 2016

Prestiżowa statuetka Effie dla marki INKA

Inka została tegorocznym laureatem nagrody Effie. Marka tak popularnej kawy zbożowej otrzymała prestiżową statuetkę Effie za kampanię „Połącz przyjemne z naturalnym” w kategorii żywność.
Effie to najbardziej prestiżowy konkurs marketingowy nagradza i promuje kampanie marek, które wyróżniają się na rynku poprzez najbardziej efektywne działania komunikacyjne oraz wysokie wyniki biznesowe.

20 października 2016

Orkisz i jego właściwości zdrowotne

Orkisz to w uproszczeniu stara odmiana pszenicy. W wielu krajach orkisz nie tracił swojej popularności aż do XX wieku, kiedy to wyparła go bardziej plenna, tańsza i łatwiejsza w przetwarzaniu pszenica zwyczajna. Teraz znów stał się dostępny i wraca na nasze stoły. Źródło: kobieta.gazeta.pl/kobieta Przeczytaj całość.

15 czerwca 2016

NOWOŚĆ! Inka Małego Kibica

NOWA LIMITOWANA EDYCJA – Inka Małego Kibica

Z myślą o naszych najmłodszych konsumentach przygotowaliśmy nową limitowaną edycję Inki Małego Kibica. Jest to propozycja dla aktywnych sportowców i kibiców. Dzięki unikalnej recepturze udało nam się stworzyć pyszny smak napoju łączącego kawę zbożową oraz kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Atrakcyjne opakowanie przyciągnie wzrokiem nie tylko najmłodszych, ale również rodziców.
KIBICUJMY ORAZ BĄDŹMY AKTYWNI RAZEM Z NASZYMI POCIECHAMI!

18 maja 2016

Inka uhonorowana nagrodą Superbrands

Inka – wiodąca marka kaw zbożowych na rynku polskim została laureatem 10 edycji Superbrands. Inka znalazła się w gronie 42 laureatów tegorocznej edycji Superbrands – nagrody przyznawanej przez konsumentów i ekspertów branżowych. Nasza marka rozpuszczalnej kawy zbożowej zdobyła nagrodę Created in Poland Superbrands przyznawaną najsilniejszym polskim brandom.

3 kwietnia 2015

Błonnik na co dzień- tak czy nie?

W dzisiejszych czasach szybka i wysokoprzetworzona dieta to niestety smutna codzienność dla nas i dla naszych organizmów. Powodowani łatwością ich konsumpcji jemy zbyt wiele pokarmów dalekich w formie i składzie  od naturalnych produktów, do których przez wieki przywykliśmy, a wraz z nami nasz układ pokarmowy.  Na szczęście istnieje również zdrowa tradycja, w którą wpisuje się doskonale Inka Błonnik – dobrze znana i uwielbiana przez wszystkich kawa zbożowa wzbogacona naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem – inuliną. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

2 kwietnia 2015

Przykładowa zdrowa dieta

Tydzień zdrowej diety. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

31 marca 2015

Co to jest błonnik? – ekspert wyjaśnia

Był rok 1970, gdy Denis Burkitt obwieścił Światu, że błonnik zapobiega wielu chorobom. „Fibre Man” – jak go żartobliwie przezywano, brytyjski lekarz pracujący wiele lat w szpitalach misyjnych w Afryce odkrył, że jedzenie całych ziaren oraz nieprzetworzonych roślin chroni przed zawałami, cukrzycą i nowotworami. Swoje odkrycie przedstawił w książce „Don’t forget fibre in your diet”(1979), która stała się bestsellerem. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

28 marca 2015

Błonnik nie z tabletek! – jak zadbać o jego odpowiedni poziom w dziennym jadłospisie

O korzystnym działaniu błonnika, szczególnie na układ pokarmowy słyszeli chyba wszyscy. Jednak często naszą reakcją, wynikającą z chęci zwiększenia tego składnika w diecie, jest wizyta w aptece w celu zakupienia suplementu. A tymczasem najbezpieczniej, najzdrowiej i najefektywniej działa błonnik przyjmowany z produktów spożywczych. Poniżej praktyczne rady jak stworzyć dla siebie wysokobłonnikowy jadłospis. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

25 marca 2015

Dieta w osteoporozie. Fakty i mity

Już od dziecka wiemy, że do prawidłowego rozwoju kośćca i zapobiegania osteoporozie potrzebne jest codzienne picie bogatego w wapń mleka. Zalecenie to jednak rodzi wiele pytań i jest w ostatnich czasach tematem dość kontrowersyjnym. Czy dobrze jest często spożywać mleko i produkty mleczne? Jak układać dzienny jadłospis by uniknąć w wieku starszym złamań kości? Jakie produkty z szerokiego sklepowego asortymentu wybrać? Czy potrzebna jest suplementacja diety w wapń? Poniżej fakty i mity dotyczące diety wzmacniającej nasz układ kostny. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

22 marca 2015

Na stres i zmęczenie – dieta bogata w MAGNEZ

Magnez to jeden ze składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Powinnyśmy dostarczać go codziennie, w odpowiedniej ilości, przede wszystkim z pożywienia. Pomimo, że nie jest trudne zbilansowanie diety pod względem zapotrzebowania na magnez, ostatnie badania pokazują, że jego niedobry występują w naszym społeczeństwie częściej niż sądzono. Dzieje się tak dlatego, że nie jemy produktów dobrej jakości, a przez ciągły stres i zmęczenie wywołujemy w organizmie większe zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

19 marca 2015

Kawa, która nie wypłukuje magnezu, a go dostarcza

Wśród wielu pierwiastków niezbędnych nam do życia, na szczególną uwagę zasługuje w dzisiejszych czasach magnez. Stosowanie diety ubogiej w ten składnik, pełnej fast foodów i używek może doprowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych. Dbajmy więc by w naszym jadłospisie znalazły się pełnoziarniste produkty zbożowe i warzywa, nie pijmy za dużo kawy, a w zamian za to delektujmy się Inką Magne, wtedy na pewno unikniemy niedoborów magnezu. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

16 marca 2015

Dobre źródła wapnia w diecie

Wapń to jeden z najważniejszych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu składników mineralnych pełniący funkcje budulcowe i regulacyjne. Dostępny jest dla nas w licznych pokarmach, jak również produktach spożywczych wzbogacanych, jak na przykład Inka + Wapń i witaminy. Co i jak jeść by dobrze zbilansować dietę pod względem wapnia? Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

13 marca 2015

Naturalne źródło zdrowia i urody w smacznej kawie zbożowej

Inka błonnik, produkowana z ziaren zbóż, to źródło wielu składników dbających o nasze zdrowie, samopoczucie i wygląd. Aromatyczna jak kawa prawdziwa, o łagodnym smaku, bez kofeiny. Polecana dla wszystkich, którzy cenią sobie w produktach spożywczych doskonały smak połączony z pozytywnym działaniem na kondycję organizmu. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.

10 marca 2015

Kawa a magnez – dylemat?

Nasz codzienny stres i nawał obowiązków trudno przetrwać bez miłej przerwy na łyk energii w postaci filiżanki kawy. Dlatego pijemy ją na okrągło – pytanie jednak czy zdajemy sobie sprawę z konsekwencji takiego postępowania? Utrata magnezu to strata bardzo ważnego regulatora i katalizatora. Źródło: kobieta.onet.pl/zdrowie Przeczytaj całość.