Kup online Facebook Instagram
Migdałowe marzenie

Składniki:

2 łyżeczki ulubionej Inki

50 ml sojowego Inka

  • 200 ml wrzątku
  • 1 łyżeczka ekologicznego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 ziarna kardamonu
  • 2 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie

2 łyżeczki ulubionej Inki zalewamy gorącą wodą (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Gotową kawę przelewamy do misy blendera. Dodajemy olej kokosowy i masło. Wsypujemy również dwie łyżeczki drobnoziarnistego brązowego cukru. Ziarna kardamonu bardzo dokładnie rozgniatamy w moździerzu. Musi z nich powstać bardzo drobny pyłek. Przesypujemy go do misy blendera.Teraz wystarczy zmiksować razem wszystkie składniki, około 2 minuty powinny wystarczyć. Gdy kawa będzie się blendować, spieniamy napój sojowy, który następnie przekładamy do wysokiej szklanki. Gotową kawę z blendera delikatnie przelewamy do spienionego napoju. Nasza kremowa i pełna aromatu kawa gotowa.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się