Kup online Facebook Instagram
Chałwinka

Składniki:

3 łyżeczki kawy Inka klasyczna

  • 500 ml napoju kokosowego
  • 50 g chałwy waniliowej
  • 20 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie

W niewielkim garnku podgrzewamy napój kokosowy. Dodajemy 3 kostki czekolady i połowę pokruszonej chałwy. Całość zagotowujemy cały czas mieszając. Gdy gotujący się płyn jest już gorący i dobrze wymieszany, dosypujemy kawę Inka i ponownie mieszamy. Rozlewamy do przygotowanych szklanek, posypujemy pozostałą, pokruszoną chałwą i ozdabiamy dodatkowo startą na drobnych oczkach czekoladą.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się