Dzień mleka roślinnego
Dzień Mleka Roślinnego, obchodzony 22 sierpnia, to nowe święto, które zdobywa popularność. Inicjatywa ta zyskała wsparcie aktywistów oraz organizacji działających na rzecz ochrony zwierząt, środowiska i promowania zdrowego stylu życia. O rosnącej modzie na mleko roślinne opowie Agnieszka Staśkiewicz, Marketing Manager w firmie Inka.
INKA - zdrowy wybór
Czy wiesz, że pijąc napoje roślinne, wspierasz swoje zdrowie poprzez dostarczanie organizmowi niezbędnych witamin i minerałów? Dodatkowo, bez zawartości laktozy, stanowią one atrakcyjną opcję dla osób z różnymi ograniczeniami dietetycznymi oraz dla tych, którzy pragną zdrowych alternatyw.
Przepis na udane wakacje z Inką x Thermomix
Z urządzeniem Thermomix® letnie gotowanie jest wyjątkowo łatwe i przyjemne! Z Inką odkryjecie, że mrożone frappe to tylko początek słodkiej, zbożowej przygody. Kolaboracja tych dwóch marek, która rozpoczyna się wraz z nadejściem wakacji, może oznaczać tylko jedno! Czy słońce, czy deszcz, lato w tym roku, będzie wyjątkowo smaczne!
INKA Barista - niezawodny wybór do kawiarni i nie tylko!
“Jakie macie roślinne?” - to pytanie usłyszy każdy barista kilkanaście razy podczas swojej zmiany. Napoje roślinne, kiedyś traktowane jako jedynie alternatywa dla osób nietolerujących laktozy, teraz stało się centralnym elementem w kulturze kawowej, nie tylko dla wegan, ale dla wszystkich, którzy cenią smak i zdrowie.
INKA z orzechów: smaczna i zdrowa alternatywa
Napoje roślinne, takie jak kokosowe i migdałowe, to świetna alternatywa dla tradycyjnych produktów mlecznych - wolne od laktozy, co czyni je idealnym rozwiązaniem dla osób z nietolerancją tego składnika lub alergią na mleko krowie.
Inka - dobra na każdą porę dnia
Stresujący dzień, nadmiar domowych i zawodowych obowiązków, a do tego jeszcze ta pogoda… Spada ciśnienie, chmury ciemnieją, zaraz zacznie padać. Popołudniowe plany znowu trzeba będzie zmienić, a zbliżający się urlop dostosować do aktualnych warunków. Dobrze znasz ten stan, prawda? W takiej sytuacji rozwiązanie jest proste. Pozwól sobie na chwilę wytchnienia z kawą zbożową. Inka smakuje pysznie o każdej porze i w każdym miejscu.
Kawa zbożowa - pyszna alternatywa
Kawa zbożowa – wielu kojarzy się z dzieciństwem, dla niektórych jest alternatywą do napoju z kofeiną. Produkuje się ją z mieszanki różnych prażonych roślin. Najczęściej w jej składzie znajdziemy żyto, cykorię, ale niektóre z nich z nich zawierają także pszenicę, jęczmień, a także korzeń mniszka lekarskiego.
Warto przerzucić się na kawę zbożową!
Kawa zbożowa bardzo dobrze wpływa na organizm. Nie uzależnia i wykazuje wiele działań prozdrowotnych, bo dostarcza do organizmu m.in. błonnik pokarmowy.
Brakuje Ci rano energii? Sprawdź, czy nie popełniasz tego błędu
Jeśli tuż po przebudzeniu nastawiasz czajnik, by mała kawa pomogła Ci stanąć na nogi, prawdopodobnie popełniasz bład. Przeczytaj i dowiedz się dlaczego warto zamienić małą czarną na kawę zbożową.
5 powodów by pić ją codziennie...Inka - dobra w swej naturze
Dzień dobry, jak się dzisiaj czujesz? Dobre życie zaczyna się o poranku i uplecione jest z miliona drobiazgów. To Ty tkasz je na swoją miarę, codziennie. Spraw, by nawet najmniejsze przyzwyczajenia były Twoim powodem do radości.
Kawa zbożowa - produkt na czasie
W ostatnich latach można zaobserwować, powstające z roku na rok i przemijające coraz to nowsze spożywcze mody, powodujące zmianę naszych zachowań żywieniowych.
Kawa zbożowa a kaloryczność
Kaloryczność kawy zbożowej kształtuje się na poziomie 14-16 kcal na porcję produktu, można więc zaliczyć ją do napojów niskoenergetycznych. Dodatkowo zawartość pozytywnie wpływających na organizm składników, m.in. błonnika, klasyfikuje ją jako korzystny produkt dla osób dbających o sylwetkę i zdrowe odżywianie.
Zgadzam się