Kup online Facebook Instagram
Cynamonowe Inkaccino

Składniki:

  • Syrop cynamonowy:
  • 100 g cukru
  • 100 ml wody
  • 2 laski cynamonu

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 150 ml Owsianego Barista od Inki
  • 10 ml wrzątku

Przygotowanie

Syrop cynamonowy: W rondelku rozpuść cukier w gorącej wodzie, dodaj laski cynamonu, zagotuj. Odstaw na jakiś czas, żeby syrop przestygł i nabrał cynamonowego aromatu i smaku.

W ulubionym kubku przygotuj kawę Inkę według instrukcji na opakowaniu. Schłodzone i podgrzane do ok. 60 stopni Celsjusza spień na gęstą piankę i dodaj do kubka z kawą zbożową. Dosłodź syropem cynamonowym według uznania. Posyp delikatnie cynamonem.

Syrop możesz przechowywać w lodówce przez ok. tydzień. Wystarczy, że wyjmiesz laski cynamonu (możesz je wykorzystać do korzennego naparu z Inką) i przełożysz syrop do szczelnie zamykanego pojemnika.