Kup online Facebook Instagram
Inkowe tiramisu

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 12 małych, okrągłych biszkoptów
  • 50ml wody
  • 15g masła w temperaturze pokojowej
  • 40g zmielonych orzechów włoskich
  • 8 łyżeczek syropu z agawy
  • 150g serka typu bieluch, mascarpone lub innego białego serka
  • 3 łyżki jogurtu
  • pokruszone orzechy

Przygotowanie

Rozpuszczoną w wodzie Inką nasączamy rozłożone biszkopty. Masło łączymy za pomocą widelca ze zmielonymi orzechami i 4 łyżeczkami syropu z agawy do osiągnięcia jednolitej masy. W osobnym naczyniu mieszamy serek, jogurt i 2 łyżeczki syropu z agawy. Do ulubionego przezroczystego naczynia układamy warstwy w kolejności: masa serowa, biszkopty, masa orzechowa, masa serowa. Deser dekorujemy zmielonymi orzechami i polewamy pozostałym syropem z agawy.