x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Daktylowe batoniki

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Z daktyli usuwamy pestki i zalewamy gorącą wodą aby zmiękły. Orzechy miksujemy w malakserze lub blenderze kielichowym do konsystencji bułki tartej. Daktyle odsączamy i dodajemy do orzechów. Do masy dodajemy 8 łyżeczek Inki i całość ponownie miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy do miseczki, mieszamy z płatkami owsianymi oraz żurawiną. Całość schładzamy w lodówce.
Po schłodzeniu masę wałkujemy przez dwa kawałki folii spożywczej i tniemy na batoniki. Batoniki możemy posypać sezamem lub wiórkami kokosowymi.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się