x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Dalgona Inka

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 2 łyżki kawy Inki
  • ok. 400 ml Sojowego Inka
  • 2 łyżki cukru (może być biały lub brązowy)
  • 2 łyżki gorącej wody

Przygotowanie

Kawę, cukier i wodę przekładamy do naczynia i ubijamy, aż masa stanie się gęsta i puszysta. Do szklanek wlewamy napój sojowy, a na wierzch wykładamy kawową masę. Mieszamy przed wypiciem.
Kawę możemy podać na ciepło, podgrzewając wcześniej Sojowe, albo na zimno, dodając kilka kostek lodu.

Na zimno Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się