Kup online Facebook Instagram
dyniowy klasyk

Składniki:

  • 250 ml Owsianego Barista od Inki
  • 30 ml espresso / 50 ml Inki Klasycznej (esencja)
  • 20 ml syropu dyniowego*
  • Cynamon do dekoracji

  • Syrop dyniowy:
  • 5 łyżek purée z dyni*
  • 8 g cynamonu
  • 6 goździków
  • 1 szklanka (200 g) cukru /można zastąpić ksylitolem czy erytrytolem (może
  • wymagać więcej słodzika do uzyskania odpowiedniego poziomu słodkości)
  • 1,5 szklanki (360 g) wody
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej


Przygotowanie

1. W kubku wymieszaj syrop dyniowy z kawą.
2. Spień Owsiane Barista i dodaj do kubka z kawą.
3. Wierzch posyp cynamonem.

Domowy syrop dyniowy:
1. Do rondelka wlej wodę i wstaw na ogień.
2. Dodaj składniki i wymieszaj
3. Gotuj 10-15 min, od czasu do czasu mieszając.
4. Możesz przelać przez sitko dla gładszej konsystencji
5. Przechowuj w lodówce