Kup online Facebook Instagram
Inka Latinka

Składniki:

  • 4 łyżeczki Inki Lodowej
  • 150 + 50 ml Owsianego Barista od Inki
  • 20 ml domowego syropu z cukru kokosowego*
  • 2/3 szklanki kostek lodu

Przygotowanie

Wymieszaj Inkę z wodą. Do szklanki wrzuć kostki lodu i wlej 150 ml Owsianego Barista. Dodaj syrop i wymieszaj. Na to powoli, tak by utworzyły się warstwy, wlej kawę Inkę. Spień resztę Owsianego i przełóż do kubka z kawą. Posyp cukrem kokosowym.

*domowy syrop z cukru kokosowego możesz zastąpić syropem klonowym, daktylowym lub melasą; a jeśli chcesz przygotować go samodzielnie, wystarczy, ze wymieszasz cukier kokosowy z gorącą wodą w stosunku 1:1
przygotowanie syropu