x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka w malinach

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Mleko lub napój roślinny przelewamy do rondelka i gotujemy je. Następnie zalewamy nim dwie łyżeczki Inki i dwie łyżeczki kakao. Maliny miksujemy na mus (jeśli są mrożone to lepiej je chwilę wcześniej rozmrozić), który następnie przecieramy przez sitko, aby pozbawić go niepotrzebnych pestek. Tak przygotowane maliny dosładzamy miodem lub brązowym cukrem wg uznania, podsypujemy szczyptą chili i delikatnie mieszamy. Mus wkładamy na dno kubka lub wysokiej szklanki i zalewamy Inką z kakao. Możemy udekorować bitą śmietaną. Całość mieszamy i rozsmakowujemy się w przyjemności.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się