x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka w obłokach

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 400 ml napoju kokosowego
  • 6 pierniczków
  • sok z połowy pomarańczy
  • 2 łyżeczki startej gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki konfitury jabłkowej

Przygotowanie

Napój kokosowy zagotowujemy i dodajemy Inkę oraz startą czekoladę. Mieszamy dokładnie, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Do blendera wrzucamy pierniczki oraz wlewamy sok z pomarańczy. Całość zalewamy zaparzoną Inką z czekoladą i dokładnie blendujemy. Na dno szklanek wykładamy konfiturę jabłkową i wylewamy na nią przygotowany napój. Dekorujemy spienionym napojem kokosowym.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się