x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka w obłokach

Poznaj inne przepisy

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 6 pierniczków
  • sok z połowy pomarańczy
  • 2 łyżeczki startej gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki konfitury jabłkowej

Przygotowanie

Mleko zagotować i dodać Inkę oraz startą czekoladę. Wymieszać dokładnie, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Do blendera wrzucić pierniczki oraz wlać sok z pomarańczy. Całość zalać zaparzoną Inką z czekoladą i dokładnie zblendować. Na dno szklanek wyłożyć konfiturę jabłkową i wylać na nią napój. Udekorować spienionym mlekiem.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się