Kup online Facebook Instagram
Inka z magiczną pianką

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

  • 60 ml gorącej wody
  • 100 ml kwasu chlebowego
  • 100 ml syropu z czarnej porzeczki
  • 10 ml mleka 3,2 %
  • listki mięty
  • 2-3 kostki lodu

Przygotowanie

Inkę zalewamy gorącą wodą i dobrze mieszamy. Do przezroczystej szklanki wkładamy kostki lodu i dodajemy do tego wcześniej przygotowaną Inkę oraz kwas chlebowy. Do osobnego pojemnika wlewamy sok z czarnej porzeczki razem z mlekiem i spieniamy ręcznym spieniaczem (jeżeli nie mamy takiego urządzenia, możemy do tego celu wykorzystać zaparzacz do herbaty lub kawy tzw. french press, poruszając energicznie jego tłokiem w górę i w dół). Powstałą piankę nakładamy jako wykończenie naszego napoju posypując go drobno pociętymi listkami mięty.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się