x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka z wanilią

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Do dużego kubka wsypujemy Inkę, zalewamy ją gorącą wodą lub podgrzanym spienionym napojem sojowym i dobrze mieszamy. Rozcinamy wzdłuż laskę wanilii, z której otrzymamy waniliową esencję – jest ona bardzo intensywna, więc dodajmy ją ostrożnie. Odrobinę gałki ścieramy bezpośrednio nad napojem i posypujemy cynamonem. Kawa z wanilią smakuje równie dobrze w wersji zarówno z napojem roślinnym, jak i bez.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się