x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka z wanilią

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • laska wanilii
  • gałka muszkatołowa
  • cynamon (opcjonalnie)
  • 250ml wody lub mleka migdałowego

Przygotowanie

Do dużego kubka wsypujemy Inkę, zalewamy ją gorącą wodą lub podgrzanym spienionym mlekiem i dobrze mieszamy. Rozcinamy wzdłuż laskę wanilii, z której otrzymamy waniliową esencję – jest ona bardzo intensywna, więc dodawajmy ją ostrożnie. Odrobinę gałki ścieramy bezpośrednio nad napojem i posypujemy cynamonem. Kawa z wanilią smakuje równie dobrze w wersji zarówno z mlekiem, jak i bez.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się