x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inkowa chia

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 1 szklanka Ryżowego Inka
  • 3-4 łyżki nasion chia
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • sok i skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 2-4 łyżki miodu lub innego słodzika
  • duże mango pokrojone w kostkę
  • opcjonalnie płatki kokosowe

Przygotowanie

Do litrowego słoika wkładamy wszystkie składniki oprócz mango i płatków kokosowych, dokładnie mieszamy i zakręcamy. Słoik odstawiamy na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Co pół godziny mocno potrząsamy, żeby nasionka chia się nie skleiły. Gotowy pudding przekładamy do szklanek i odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy schłodzony, udekorowany mango i uprażonymi płatkami kokosowymi.

Na zimno Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się