Kup online Facebook Instagram
KRUCHE CIASTECZKA KORZENNE

Składniki:

  • 3 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 250 g mąki pszennej
  • 140 g masła
  • 90 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  • 1 jajko
  • szczypta soli



Przygotowanie

Z posiekanego, zimnego masła, mąki, jajka, soli przyprawy korzennej, cukru i kawy zbożowej Inka Klasyczna szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na min. 30 min.

Po tym czasie rozwałkuj ciasto na stolnicy na grubość 2-3 mm. Wycinaj dowolne kształty i przekładaj na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10-12 min, aż osiągną złoty kolor.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się