x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Kwiecista Inka

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 200 ml wrzątku + 30 ml wrzątku
  • 50 ml mleka
  • 3 kwiatki begonii + garść płatków do dekoracji
  • 1 łyżeczka syropu wiśniowego

Przygotowanie

Płatki z trzech kwiatów begonii zalej 30 ml wrzątku, przykryj i odstaw na 5 minut. Przelej przez drobne sitko, żeby usunąć płatki. 2 łyżeczki Inki Klasycznej wsyp do szklanki i zalej 200 ml wrzątku. Dodaj napar z begonii i syrop wiśniowy, energicznie zamieszaj. 50 ml mleka spień i wyłóż na wierzch zaparzonej Inki. Udekoruj kilkoma świeżymi płatkami begonii.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się