Kup online Facebook Instagram
Letni duet smakowy

Składniki:

  • Masa Inkowa z chia:

2 łyżeczki ulubionej Inki

125 ml napoju sojowego od Inki

  • 4 łyżeczki nasion chia
  • 2 łyżeczki miodu
  • Masa truskawkowo-jogurtowa:
  • 60 gramów truskawek
  • 6 łyżeczek jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie

Napój sojowy podgrzewamy i zaparzamy w nim Inkę. Dodajemy miód i mieszamy. Całkowicie studzimy. Ostudzoną Inkę mieszamy z nasionami chia. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Truskawki myjemy, blendujemy i mieszamy z miodem i jogurtem. Do foremek do lodów na patyku, na przemian wkładamy obydwie masy. Zamykamy foremki z patyczkami i wkładamy do zamrażalnika na około 6 godzin.