x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Letni duet smakowy

Składniki

  • Masa Inkowa z chia:
  • • 2 saszetki Inki z orkiszem
  • • 125 ml mleka sojowego
  • • 4 łyżeczki nasion chia
  • • 2 łyżeczki miodu
  • Masa truskawkowo-jogurtowa:
  • • 60 gramów truskawek
  • • 6 łyżeczek jogurtu naturalnego gęstego
  • • 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie

Mleko sojowe podgrzać i zaparzyć w nim Inkę. Dodać miód i wymieszać. Całkowicie ostudzić. Ostudzoną Inkę na mleku wymieszać z nasionami chia. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Truskawki umyć, zblendować i wymieszać z miodem i jogurtem. Do foremek do lodów na patyku, na przemian wkładać obydwie masy. Zamknąć foremki z patyczkami i włożyć do zamrażalnika na około 6 godzin.

Na zimno Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się