Migdałowe marzenie
Składniki:
2 łyżeczki ulubionej Inki
50 ml sojowego Inka
- 200 ml wrzątku
- 1 łyżeczka ekologicznego oleju kokosowego
- 1 łyżeczka masła
- 3 ziarna kardamonu
- 2 łyżeczki brązowego cukru
Przygotowanie
2 łyżeczki ulubionej Inki zalewamy gorącą wodą (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Gotową kawę przelewamy do misy blendera. Dodajemy olej kokosowy i masło. Wsypujemy również dwie łyżeczki drobnoziarnistego brązowego cukru. Ziarna kardamonu bardzo dokładnie rozgniatamy w moździerzu. Musi z nich powstać bardzo drobny pyłek. Przesypujemy go do misy blendera.Teraz wystarczy zmiksować razem wszystkie składniki, około 2 minuty powinny wystarczyć. Gdy kawa będzie się blendować, spieniamy napój sojowy, który następnie przekładamy do wysokiej szklanki. Gotową kawę z blendera delikatnie przelewamy do spienionego napoju. Nasza kremowa i pełna aromatu kawa gotowa.