Kup online Facebook Instagram
OWSIANE MUFFINKI

Składniki:

  • 100 ml Owsianego Inka
  • 150 g mąki owsianej
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 100ml oleju roślinnego
  • 70 g ksylitolu
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ banana
  • 80 g białej czekolady

  • krem:
  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 150 g mascarpone
  • 2 łyżeczki cukru pudru

Przygotowanie

W większej misce mieszamy mąki razem z ksylitolem, cukrem wanilinowym, sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce łączymy ze sobą jajka, olej, Owsiane i rozgniecionego banana. Dokładnie mieszamy suche składniki z mokrymi i wsypujemy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Krótko mieszamy, aby składniki się połączyły. Do ¾ wysokości napełniamy masą papilotki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
Krem:
Inkę zalewamy odrobiną gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Rozpuszczoną Inkę mieszamy z mascarpone, a następnie łączymy z ubita śmietanką. Gotowym kremem dekorujemy muffInki.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się