Owsianka z prażonymi migdałami
Składniki:
- 1 kubek Owsianego od Inki
- 1 kubek płatków owsianych
- 1 kubek wody
- szczypta soli
- 2 łyżeczki masła
- 3 łyżeczki miodu
- 1 banan
- 60 g prażonych migdałów
- 4 łyżeczki syropu klonowego
- rodzynki
- kakao
- sezam
Przygotowanie
Płatki owsiane zalewamy Owsianym oraz wodą, dodajemy szczyptę soli, masło i zagotowujemy. Po zagotowaniu, zmniejszamy gaz do minimum, gotujemy 10 minut i odstawiamy w ciepłym miejscu na około 15 minut. W międzyczasie na suchej patelni, na małym ogniu, prażymy migdały, po czym delikatnie siekamy. Banana kroimy na małe części. Gdy owsianka jest gotowa, dodajemy miód i mieszamy a następnie przekładamy do miseczek. Na wierzch kładziemy migdały, banana, rodzynki kakao, sezam i syrop klonowy.