Kup online Facebook Instagram
Piernikowy pudding chia

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Karmelowa
  • 1 szklanka kakaowego owsianego napoju roślinnego od Inki
  • 8 łyżeczek nasion chia
  • 2-4 łyżeczki miodu lub syropu klonowego
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika
  • otarta skórka i sok z 1 mandarynki
  • do podania: bita śmietana, roztopiona czekolada, małe pierniczki


Przygotowanie

Podgrzej pół szklanki waniliowego owsianego napoju roślinnego i rozpuścić w nim kawę zbożową Inka Karmelowa, przyprawę do piernika i miód, dodaj pozostały napój waniliowy, nasiona chia i skórkę oraz sok z mandarynki. Wlej do zakręcanego słoika, odstaw na blat do ostygnięcia i od czasu do czasu potrząśnij słoikiem (tak, aby ziarenka chia się nie zbrylały w płynie). Kiedy wszystko ostygnie wstaw na noc do lodówki. Podawaj same - lub w wersji delux – przełożone bitą śmietaną oraz pokruszonymi piernikami. Wierzch polej roztopioną czekoladą.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się