Kup online Facebook Instagram
RYŻOWA MISECZKA

Składniki:

1 szklanka napoju ryżowego od Inki

  • 1 szklanka mleczka kokosowego z puszki
  • 1/3 szklanki ryżu do risotto (arborio)
  • 1 laska wanilii
  • 1 plaster świeżego ananasa
  • 1-2 łyżeczki nierafinowanego cukru kokosowego

  • do podania:
  • syrop klonowy
  • płatki migdałowe i kokosowe

Przygotowanie

W malutkim rondelku rozpuść cukier kokosowy i lekko skarmelizuj. Wsyp drobno pokrojonego ananasa i smaż do czasu aż zmięknie i lekko puści sok. Ryż ugotuj w Ryżowym z ziarenkami, z laski wanilii. Jeszcze ciepły wymieszaj z mleczkiem kokosowym. Dosłódź do smaku syropem klonowym i podaj z ananasem oraz uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i kokosa.