x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

RYŻOWA MISECZKA

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 1 szklanka napoju ryżowego od Inki
  • 1 szklanka mleczka kokosowego z puszki
  • 1/3 szklanki ryżu do risotto (arborio)
  • 1 laska wanilii
  • 1 plaster świeżego ananasa
  • 1-2 łyżeczki nierafinowanego cukru kokosowego
  • do podania:
  • syrop klonowy
  • płatki migdałowe i kokosowe

Przygotowanie

W malutkim rondelku rozpuść cukier kokosowy i lekko skarmelizuj. Wsyp drobno pokrojonego ananasa i smaż do czasu aż zmięknie i lekko puści sok. Ryż ugotuj w Ryżowym z ziarenkami, z laski wanilii. Jeszcze ciepły wymieszaj z mleczkiem kokosowym. Dosłódź do smaku syropem klonowym i podaj z ananasem oraz uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i kokosa.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się