Kup online Facebook Instagram
SEREK ZE SMAŻONYMI MANDARYNKAMI

Składniki:

  • Serek:
  • 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 400 g gładkiego, białego serka
  • 3 ½ łyżeczki syropu z agawy

  • Smażone mandarynki:
  • 2 mandarynki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 4 goździki

Przygotowanie

Na małej patelni rozpuść masło, dodaj syrop, goździki i mandarynki. Smaż wszystko na wolnym ogniu około 5 minut.

W międzyczasie podziel serek na 3 równe części. Do pierwszej dodaj 3 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna i 2 łyżeczki syropu – wymieszaj. Jeśli serek jest bardzo gęsty możesz dodać nieco jogurtu lub napoju roślinnego od Inki.
Do drugiej porcji serka dodaj 1 łyżeczkę kawy zbożowej i 1 łyżeczkę syropu – wymieszaj. Do trzeciej części dodaj pół łyżeczki syropu.

Do szerokiej szklanki wyłóż po kolei warstwę pierwszą, najbardziej kawową, potem jaśniejszą i na końcu białą. Na wierzch wyłóż usmażone mandarynki.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się