Kup online Facebook Instagram
Wege gofry na Sojowym

Składniki:

  • 325 ml Sojowego od Inki
  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 220 g mąki
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g cukru
  • 250 g malin
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • ulubione orzechy, posiekane

Przygotowanie

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, Inką Klasyczną oraz cukrem. Dolewamy Sojowe oraz ocet i mieszamy ze sobą dokładnie. Zostawiamy na 15 minut.

Maliny dusimy razem z łyżką wody na małym ogniu. Powstały mus studzimy i dodajemy miód.

Przed rozgrzaniem gofrownicy delikatnie smarujemy ją olejem. Gofry wypiekamy przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru. Gotowe gofry wykładamy na kratkę, aby stały się chrupkie. Polewamy musem z malin i posypujemy orzechami.