Kup online Facebook Instagram
zimowa śniadaniowa owsianka inkowa

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 200 ml Owsianego od Inki
  • 100 g płatków owsianych
  • 2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczkę miodu
  • szczypta soli
  • ½ owocu granatu
  • garść ulubionych orzechów
  • jabłko
  • syrop klonowy


Przygotowanie

Płatki owsiane wsyp do garnka, zalej Owsianym, dodaj kawę zbożową, sól, masło, miód oraz rodzynki. Przykryj garnek i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 10 min, aż płatki staną się miękkie. Odstaw na 15 min.
Przełóż do miseczek, dodaj orzechy, ziarna granatu, pokrojone jabłko i syrop klonowy.