Bałwanki na patyku
Składniki:
- 3 łyżeczki kawy zbożowej Inka Kukułeczka
- 300 g dowolnego, jasnego ciasta
- 100 g mascarpone
- 200 g białej czekolady
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- Skórka pomarańczowa
- Roztopiona gorzka czekolada
Przygotowanie
Ciasto drobno pokrusz. Dodaj mascarpone, Kukułeczkę oraz wiórki kokosowe i dokładnie zagnieć ciasto. W rękach uformuj kulki. Połowa powinna być większa, a połowa mniejsza. Ułóż jedną kulkę na drugiej i wbij w nie papierowy patyczek. Włóż do zamrażarki na 15 min. Kulki zamocz w roztopionej w kąpieli wodnej białej czekoladzie. Posyp wiórkami kokosowymi. Ze skórki pomarańczowej wytnij trójkąciki. Przyklej je do kulek przy pomocy białej czekolady. Zrób oczy, guziki i ewentualnie usta przy pomocy roztopionej gorzkiej czekolady.