Kup online Facebook Instagram
Serduszka z okienkiem

Składniki:

  • 100 g kawy zbożowej Inka Mleczna
  • 330 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
  • 200 g zimnego masła
  • 50 g cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 150 g dżemu truskawkowego lub wiśniowego bez cukru

Przygotowanie

Masło pokrój na mniejsze kawałki. Mąkę i cukier puder wymieszaj. Dodaj żółtka oraz masło. Wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 min. Ciasto podziel na 2-3 części i rozwałkuj. Podczas wałkowania zamiast mąki do podsypywania użyj Inki Mlecznej. Z ciasta foremką wytnij serca, w połowie z nich wytnij mniejsze serduszka na środku. Piecz przez 12 min. w 180 stopniach. Ciasteczka bez "serduszkowego okienka" posmaruj dżemem i przykryj ciastkiem z "okienkiem". Posyp cukrem pudrem.