Serduszka z okienkiem
Składniki:
- 100 g kawy zbożowej Inka Mleczna
- 330 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
- 200 g zimnego masła
- 50 g cukru pudru
- 4 żółtka
- 150 g dżemu truskawkowego lub wiśniowego bez cukru
Przygotowanie
Masło pokrój na mniejsze kawałki. Mąkę i cukier puder wymieszaj. Dodaj żółtka oraz masło. Wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 min. Ciasto podziel na 2-3 części i rozwałkuj. Podczas wałkowania zamiast mąki do podsypywania użyj Inki Mlecznej. Z ciasta foremką wytnij serca, w połowie z nich wytnij mniejsze serduszka na środku. Piecz przez 12 min. w 180 stopniach. Ciasteczka bez "serduszkowego okienka" posmaruj dżemem i przykryj ciastkiem z "okienkiem". Posyp cukrem pudrem.