Kup online Facebook Instagram
Ciasto na raz

Składniki:

  • 6 łyżeczek Inki Klasycznej
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 4 łyżeczek kakao
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżeczki miodu
  • szczypta soli
  • masło do wysmarowania kokilek
  • 6 łyżeczek gęstego jogurtu
  • 4 łyżeczki syropu klonowego

Przygotowanie

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Banany, jajka, kakao, proszek do pieczenia, Inkę, miód oraz sól wsypujemy do blendera i blendujemy na gładką masę. Wewnętrzne ściany kokilek smarujemy masłem i wlewamy do nich masę kakaową do wysokości ¾ naczynia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez koło 20 minut. W międzyczasie mieszamy jogurt z syropem klonowym. Jak tylko desery wystygną dekorujemy je jogurtem.