WALENTINKOWA CZEKOLADA
Składniki:
- 1 łyżeczka Inki Klasycznej
- 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2/3 tabliczki białej czekolady
- owoce liofilizowane np. truskawki
Przygotowanie
Do niewielkiego garnka wlewamy małą ilość wody i zagotowujemy. Na dno miski, którą umieścimy na garnku z gotującą się wodą, kładziemy papier do pieczenia oraz kostki gorzkiej czekolady pomieszane z białą czekoladą. Miskę trzymamy nad parującą wodą w garnku, aż czekolada się rozpuści. Następnie wyjmujemy papier do pieczenia z rozpuszczoną czekoladą i odkładamy na bok. Ciemną – gorzką część posypujemy Inką i dokładnie mieszamy. Następnie, za pomocą widelca delikatnie mieszamy obie czekolady, do uzyskania ciekawych wzorów. Na wierzch układamy liofilizowane owoce i delikatnie dociskamy. Wkładamy na 30 minut do lodówki.