x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Dalgona tiramisu

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 1 łyżeczka kawy Inka
  • około 10 biszkoptów
  • pół szklanki wrzątku
  • 400 ml jogurtu (ewentualnie 200 ml śmietanki 30%)
  • na krem:
  • 2 łyżki kawy Inka
  • 2 łyżki gorącej wody
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie

Inkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. W dwóch miseczkach rozkładamy biszkopty i nasączamy je potrzebną ilością kawy (ok 2-3 łyżki na porcję). Na biszkopty wykładamy jogurt (możemy dosłodzić do smaku). Do wąskiego naczynia wsypujemy kawę, cukier i wlewamy gorącą wodę. Ubijamy, aż krem będzie już gęsty. Kawową masę wykładamy na jogurt do obu miseczek.
Do przygotowania deseru zamiast jogurtu możemy wykorzystać ubitą śmietanką 30% (200 ml) z odrobiną cukru pudru.

Na zimno Bardzo łatwe Bez mleka Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się