x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Mroźne pekanki

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 1 szklanka Owsianego
  • 6 łyżeczek Inki klasycznej
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • ½ łyżeczki skrobii kukurydzianej
  • 5 łyżek kakao
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 3 garście orzechów pekan
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie

Inkę zalewamy szklanką gorącego owsianego. Studzimy i przelewamy do misy miksera. Dodajemy mleczko kokosowe, skrobię kukurydzianą, kakao oraz ekstrakt waniliowy i syrop z agawy. Całość miksujemy na lekką, puszystą masę. Orzechy pekan rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię z dodatkiem miodu. Prażymy około 2 minut. Następnie dodajemy do masy i mieszamy. Przelewamy do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Najlepiej na całą noc. Lody wyjmujemy około 10 minut przed podaniem, żeby łatwo się je nabierało.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się