Kup online Facebook Instagram
GOFRY KAWOWE Z RÓŻANĄ BITĄ ŚMIETANĄ I PORZECZKAMI

Składniki:

  • 190 ml Owsianego od Inki
  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 150 g mąki pszennej
  • 40 g oleju roślinnego
  • 1 duże jajko
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • opakowanie serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki
  • 2 łyżeczki konfitury różanej
  • 2 garści porzeczek

Przygotowanie

Połącz do uzyskania jednolitej masy: mąkę, Inkę Klasyczną, Owsiane, olej, jajko, proszek do pieczenia i
cukier. Odstaw na pół godziny, żeby ciasto odpoczęło. Rozgrzej gofrownice. Wylewaj porcje ciasta i
wypiekaj gofry, aż będą złociste. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj konfiturę różaną i wymieszaj. Nałóż na gofry i posyp porzeczkami.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się