GOFRY KAWOWE Z RÓŻANĄ BITĄ ŚMIETANĄ I PORZECZKAMI
Składniki:
- 190 ml Owsianego od Inki
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 150 g mąki pszennej
- 40 g oleju roślinnego
- 1 duże jajko
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cukru
- szczypta soli
- opakowanie serka mascarpone
- 200 ml śmietanki
- 2 łyżeczki konfitury różanej
- 2 garści porzeczek
Przygotowanie
Połącz do uzyskania jednolitej masy: mąkę, Inkę Klasyczną, Owsiane, olej, jajko, proszek do pieczenia i
cukier. Odstaw na pół godziny, żeby ciasto odpoczęło. Rozgrzej gofrownice. Wylewaj porcje ciasta i
wypiekaj gofry, aż będą złociste. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj konfiturę różaną i wymieszaj. Nałóż na gofry i posyp porzeczkami.