tiramisu z mango
Składniki:
- 300 ml Inki Klasycznej (3-4 łyżeczki, rozpuszczone w zimnej wodzie)
- 500 g serka mascarpone
- 300 g biszkoptów
- 70g cukru pudru
- 4 jajka
- szczypta soli
- 1 dojrzałe mango
Przygotowanie
Jajka umyj i sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj mascarpone, mieszając po każdej dodanej łyżce. Do masy dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Mango pokrój w plastry. Na dnie naczynia ułóż biszkopty, uprzednio zanurzone na moment w kawie. Na warstwie biszkoptów rozsmaruj delikatnie masę z mascarpone, a następnie rozłóż plastry mango. Powtórz tę czynność, do skończenia składników. Wierzch udekoruj mango.