Kup online Facebook Instagram
tiramisu z mango

Składniki:

  • 300 ml Inki Klasycznej (3-4 łyżeczki, rozpuszczone w zimnej wodzie)
  • 500 g serka mascarpone
  • 300 g biszkoptów
  • 70g cukru pudru
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 1 dojrzałe mango

Przygotowanie

Jajka umyj i sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj mascarpone, mieszając po każdej dodanej łyżce. Do masy dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Mango pokrój w plastry. Na dnie naczynia ułóż biszkopty, uprzednio zanurzone na moment w kawie. Na warstwie biszkoptów rozsmaruj delikatnie masę z mascarpone, a następnie rozłóż plastry mango. Powtórz tę czynność, do skończenia składników. Wierzch udekoruj mango.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się