Kup online Facebook Instagram
Gorzka pomarańcza

Składniki:

2 łyżeczki kawy Inka

60 ml napoju roślinnego np. sojowego

  • 2 łyżeczki karobu
  • 5 kostek gorzkiej czekolady
  • 1 pomarańcza
  • 1-2 łyżeczki miodu
  • 140 ml wody
  • szczypta świeżej wanilii
  • kilka rodzynków

Przygotowanie

Pomarańczę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do blendera i dodajemy rodzynki i szczyptę świeżej wanilii. Miksujemy na gładką masę i wykładamy na dno wysokich szklanek lub kubków. W rondelku podgrzewamy napój roślinny np. sojowy z kawą INKĄ, miodem, karobem i 4 kostkami gorzkiej czekolady. Mieszamy z wodą, aż do całkowitego połączenia składników. Następnie przelewamy do kubków i przystrajamy startą czekoladą.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się