x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Matchinka

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 300 ml zaparzonej kawy INKA klasyczna
  • mała puszka mleczka kokosowego (chłodzonego w lodówce przez około 24 godziny)
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka herbaty zielonej matcha
  • 5 posiekanych orzechów macadamia

Przygotowanie

Schłodzoną puszkę mleczka kokosowego otwieramy i oddzielamy wodę od tłuszczu (biała warstwa na górze). Do tłuszczu dodajemy ksylitol i ubijamy na sztywną pianę. W czterech łyżkach podgrzanej wody kokosowej rozpuszczamy herbatę matcha. Odkładamy do wystygnięcia. Następnie delikatnie łączymy ją z wegańską pianką. Do dwóch filiżanek przelewamy kawę INKA, wykładamy herbacianą piankę i posypujemy posiekanymi orzechami makadamia.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się