x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka na różowo

Składniki

  • 3 łyżki kawy INKA klasyczna
  • 2 łyżki soku z buraka
  • 2 łyżki wrzątku
  • 200 ml mleka owsianego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • szczypta mielonej wanilii
  • 2 daktyle
  • szczypta wiórków kokosowych

Przygotowanie

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 10 minut.
W rondelku podgrzewamy mleko owsiane, dodajemy do niego kawę INKA, szczyptę wanilii oraz daktyle. Delikatnie mieszamy i przelewamy do blendera – miksujemy na gładki płyn.
Do soku z buraków dodajemy 2 łyżki wrzątku oraz olej kokosowy. Przelewamy do filiżanek z mlekiem. Posypujemy wiórkami kokosowymi.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się