x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Ice latte Inka

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 200 ml Inki karmelowej przygotowanej wg przepisu z opakowania
  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 150 ml zimnego Owsianego Inka
  • 60 ml gorącej wody

Przygotowanie

200 ml Inki karmelowej przygotowanej wg przepisu z opakowania i ostudzonej rozlewamy do foremek na kostki lodu, wstawiamy do zamrażalnika na minimum 4 godziny.
Do wysokiej szklanki wrzucamy 4-6 lodowych kostek Inki, wlewamy Owsiane spienione w ręcznym spieniaczu lub french pressie (napój spieniamy na zimno), przelewamy do szklanki z lodem. 2 łyżeczki Inki klasycznej rozpuszczamy w gorącej wodzie i dobrze mieszamy, a następnie przelewamy do szklanki.
Przed wypiciem dobrze mieszamy.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się