x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

O Soje Mio

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki karmelowej
  • 50 ml gorącej wody
  • 200 ml Sojowego Inka
  • ok. 20 ml sosu karmelowego

Przygotowanie

Do wysokiej szklanki wlewamy sos karmelowy. W rondelku podgrzewamy Sojowe Inka, jednak nie doprowadzamy do wrzenia. Przy pomocy spieniacza ubijamy napój na gęstą pianę. Przelewamy go po łyżeczce do szklanki tak, aby nie połączył się z warstwą karmelu. Inkę karmelową zalewamy gorącą wodą i dobrze mieszamy. Przy pomocy łyżeczki wlewamy ją powoli do Sojowego tak, aby utworzyły się warstwy (uzyskamy to w momencie gdy Inka będzie bardziej gorąca od Sojowego). Wierzch dekorujemy sosem karmelowym. Przed wypiciem dobrze jest wymieszać wszystkie warstwy.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się