x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka Piernikowa

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • Inka z orkiszem
  • Przyprawa do pierników – gotowa lub zmieszane ulubione przyprawy
  • Miód
  • Lizak „laska choinkowa”

Przygotowanie

Inkę orkiszową zalej wodą. Dodaj łyżeczkę przyprawy piernikowej. Dodaj łyżeczkę miodu. Do ozdoby i mieszania użyj lizaka w kształcie świątecznej laski To samo można wykonać w wersji mlecznej, dodatkowo piane mleczna posypujemy przyprawa piernikową.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się