Inka z chili i kardamonem
Składniki:
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 50 ml napoju Barista Owsiane od Inki
- 200 ml gorącej wody
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki kakao
- szczypta chili
- szczypta kardamonu
Przygotowanie
Inkę Klasyczną zalej 200 ml gorącej wody, dodaj miód, kakao, kardamon i chili. Dokładnie wymieszaj. Wierzch udekoruj spienionym napojem Inka Barista Owsiane, posyp szczyptą kardamonu lub chili.
Patent od Inki:
Ten przepis możesz też zrobić wykorzystując nowość od Inki - Inkę z czekoladą i chili. Wystarczy, że do 4 łyżeczek tej kawy zbożowej wlejesz 200 ml ulubionego napoju owsianego od Inki (Klasyczne, Barista, Kakaowe i Waniliowe), dodasz miód i odrobinę kardamonu, udekorujesz całość pianką z Baristy i szczyptą chili lub kardamonu, a uzyskasz równie pyszny efekt i niepowtarzalny smak :)