Kup online Facebook Instagram
Inka z chili i kardamonem

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 50 ml napoju Barista Owsiane od Inki
  • 200 ml gorącej wody
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki kakao
  • szczypta chili
  • szczypta kardamonu



Przygotowanie

Inkę Klasyczną zalej 200 ml gorącej wody, dodaj miód, kakao, kardamon i chili. Dokładnie wymieszaj. Wierzch udekoruj spienionym napojem Inka Barista Owsiane, posyp szczyptą kardamonu lub chili.

Patent od Inki:
Ten przepis możesz też zrobić wykorzystując nowość od Inki - Inkę z czekoladą i chili. Wystarczy, że do 4 łyżeczek tej kawy zbożowej wlejesz 200 ml ulubionego napoju owsianego od Inki (Klasyczne, Barista, Kakaowe i Waniliowe), dodasz miód i odrobinę kardamonu, udekorujesz całość pianką z Baristy i szczyptą chili lub kardamonu, a uzyskasz równie pyszny efekt i niepowtarzalny smak :)