x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inkowy pudding chia

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 4 łyżeczki stewii w kryształkach
  • 8 łyżeczek nasion chia
  • 300 ml napoju owsianego
  • 1 mango
  • 20 g płatków migdałowych

Przygotowanie

W rondlu rozgrzewamy napój owsiany, cukier i Inkę. Czekamy, aż składniki się rozpuszczą. Następnie dodajemy do rondla nasiona chia, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem prażymy płatki migdałów na suchej patelni, a mango kroimy w kostkę. Część układamy na dnie słoiczków lub szklanek i zalewamy puddingiem. Deser dekorujemy pozostałym mango oraz wykańczamy płatkami migdałów.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się