x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inkowy pudding chia

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

W rondlu rozgrzewamy napój owsiany, cukier i Inkę. Czekamy, aż składniki się rozpuszczą. Następnie dodajemy do rondla nasiona chia, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem prażymy płatki migdałów na suchej patelni, a mango kroimy w kostkę. Część układamy na dnie słoiczków lub szklanek i zalewamy puddingiem. Deser dekorujemy pozostałym mango oraz wykańczamy płatkami migdałów.

Na zimno Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się