x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Jesienna delicja

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 5 łyżeczek INKI orkisz
  • 3 szklanki mleka
  • 4 banany
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżka miodu
  • 4 ciasteczka owsiane (rozdrobnione)

Przygotowanie

Mleko zagotować, a następnie zalać nim Inkę orkisz. Po 2 minutach dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Odstawić na 5 minut do przestudzenia. Do misy blendera wrzucić pokrojone w plastry banany oraz rozdrobnione ciasteczka owsiane i puree z dyni. Wlać zaparzoną Inkę z przyprawą do piernika. Dodać miód i całość dokładnie zblendować. Przelać do kubków. Wierzch udekorować spienionym mlekiem i odrobiną rozdrobnionych ciasteczek owsianych.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się