Kup online Facebook Instagram
Inka z charakterem

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

200 ml napoju owsianego od Inki

  • 2 plasterki imbiru
  • pół niedużej dyni
  • pół mango
  • szczypta chili
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu

Przygotowanie

Dynię piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 min (aż będzie miękka).
Do blendera wrzuć mango, imbir, przyprawy (oprócz kardamonu) dynię i 50 ml owsianego. Zblenduj wszystko na gładką masę. Powstałe puree włóż do kubka. Resztę owsianego podgrzej razem z kardamonem i Inką, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Przelej do kubka i posyp odrobiną chilli. Przed wypiciem dobrze wymieszaj.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się