Kup online Facebook Instagram
Inka czarny bez

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

  • 2 łyżeczki miodu
  • 200 ml soku z czarnego bzu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2-3 listki mięty

Przygotowanie

Sok z bzu razem z miodem gotujemy na małym ogniu ok. 1-2 minuty do całkowitego rozpuszczenia się miodu. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny. Przygotowaną mieszanką zalewamy inkę, mieszamy. Następnie przelewamy do kubka. W dłoniach mocno uderzyć w listki mięty aby je otworzyć, a następnie wrzucić do naparu.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się