x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka czarny bez

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • - 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • - 2 łyżeczki miodu
  • - 200 ml soku z czarnego bzu
  • - sok z 1/2 cytryny
  • - 2-3 listki mięty

Przygotowanie

Sok z bzu razem z miodem gotujemy na małym ogniu ok. 1-2 minuty do całkowitego rozpuszczenia się miodu. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny. Przygotowaną mieszanką zalewamy inkę, mieszamy. Następnie przelewamy do kubka. W dłoniach mocno uderzyć w listki mięty aby je otworzyć, a następnie wrzucić do naparu.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się