x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka czarny bez

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Sok z bzu razem z miodem gotujemy na małym ogniu ok. 1-2 minuty do całkowitego rozpuszczenia się miodu. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny. Przygotowaną mieszanką zalewamy inkę, mieszamy. Następnie przelewamy do kubka. W dłoniach mocno uderzyć w listki mięty aby je otworzyć, a następnie wrzucić do naparu.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się