Kup online Facebook Instagram
Kokosowy Kogel Mogel

Składniki:

15 łyżeczek kawy Inka

  • 3 żółtka
  • 75 g cukru kokosowego
  • 250 ml napoju kokosowego
  • 120 ml mleczka kokosowego 30%
  • Pół łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • 1 laska wanilii

Przygotowanie

Napój i mleczko kokosowe oraz rozciętą laskę wanilii podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Po zagotowaniu wyciągamy laskę wanilii. Żółtka ucieramy z cukrem, aż zrobią się jasne i puszyste. Kogel mogel dodajemy do rondelka po jednej łyżeczce, każdorazowo mieszając, do połączenia się składników. Gdy składniki są połączone, podgrzewamy ok. 3 minuty, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie dodajemy Inkę i mieszamy. Przelewamy do kubków.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się