x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Kołysanka smaków

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki ulubionej Inki
  • 200 ml napoju roślinnego
  • 2 łyżeczki syropu pomarańczowego
  • lub konfitury pomarańczowej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 6 listków melisy

Przygotowanie

Listki melisy delikatnie oddzielamy od łodygi. Układamy je na dnie szklanki i zasypujemy brązowym cukrem. Delikatnie rozgniatamy całość łyżeczką. Tak przygotowaną szklankę odstawiamy na bok. W rondelku gotujemy napój roślinny. Po zagotowaniu zalewamy nim wsypane wcześniej do szklanki 2 łyżeczki Inki i 1 łyżeczkę kakao. Mieszamy. Dodajemy syrop lub konfiturę pomarańczową i całość ponownie energicznie mieszamy. Gotową kawę przelewamy do szklanki z melisą i cukrem. Delikatnie mieszamy i gotowe… idealnie sprawdzi się na ukojenie przed snem.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się