Kup online Facebook Instagram
Krem mascarpone z Inkową granitą

Składniki:

  • 350 ml mocnej kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 250 g serka mascarpone
  • 50 g mleka skondensowanego słodkiego
  • skórka z jednej wyparzonej pomarańczy
  • szczypta soli
  • 300 g owoców sezonowych


Przygotowanie

Kawę przelej do niezbyt głębokiego, szerokiego naczynia i wstaw do zamrażarki. Co 20-30 minut mieszaj widelcem, aby uformowały się kryształki lodu. Gdy cały płyn się zmrozi i konsystencją będzie przypominał kruszony lód, granita jest gotowa.

Krem:
W misce wymieszaj mascarpone z mlekiem skondensowanym i połową startej skórki z pomarańczy, aż do uzyskania gładkiego kremu. W ulubionych szklanych naczyniach, które możesz wcześniej wstawić do lodówki, układaj naprzemiennie kawową granitę i krem, tak aby na końcu był krem. Posyp deser szczyptą soli i resztą skórki pomarańczowej. Możesz podać z sezonowymi owocami na wierzchu.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się